Hajók használata

A Kerület, az 519. Bálint Sándor és az 550. Márton Áron Cserkészcsapat hajóit az idei szezonban az alábbi feltételekkel lehet használni a kerületi cserkészcsapatok tagjainak.

Szegeden, a Szabadság úszóházon (Móra Ferenc Múzeum mellett) van két négyszemélyes túrakenu, valamint a 7 +/– 4 fő befogadóképességű vikinghajó. Ezek a „könnyen hozzáférhető” hajók.

Az 519. Bálint Sándor Cscs. Munkácsy utcai raktárában és a Piarista Gimnázium udvarában további három- és négyszemélyes túrakenuk, valamint kétszemélyes túrakajakok állnak rendelkezésre. Ezek használata kissé nehezebb, mert először le kell őket vinni a Tisza-partra, majd használat után visszaszállítani – a fel- és leszállítás egyaránt közel egy órát igénybe vesz, ezért ezeket csak hosszabb, legalább félnapos evezésekhez célszerű igénybe venni.

  • A hajók cserkészek részére 100 Ft/fő/nap áron vehetők igénybe. Az adott év első evezésekor azonban a cserkésznek 1000 Ft-ot kell befizetnie, amiből értelemszerűen 10 alkalommal evezhet az adott évben. Kevesebb evezés esetén a befizetett díjból nem jár visszatérítés (mivel azt a hajók tárolási és karbantartási költségére fordítjuk), több evezés esetén pedig minden további evezéskor 100 Ft-ot kell befizetni.
  • Nem cserkészek a hajókat 500 Ft/fő/nap áron vehetik igénybe, azonban nekik is 1000 Ft-ot be kell fizetniük, és ezért egy második alkalommal is elmehetnek evezni.

A hajókat csak vízicserkészpróbát tett cserkészek irányíthatják kormányosként. Ettől eltérni egyedi egyeztetés alapján lehetséges.

Evezési időpontot foglalni Nagy Gábornál (tel.: 20/578-4501) lehet, kabinkulcsot tőle és Bérdi Pétertől lehet kérni, Munkácsy utcai kulcsot pedig Faragó Tamástól.